Het programma 

Hieronder vind je meer informatie over het programma 

Woensdag 15 mei organiseren wij een welkomstavond. Tijdens deze avond zullen
 we meer informatie geven over de routes die we gaan bewandelen.
De eerste wandeldag is donderdag 16 mei. 

 
Agua de Valencia - 16 mei

De route Agua de Valencia loopt door het 9 kilometer lange Turia Park en de oude stad. In het park zijn veel bezienswaardigheden met als een van de highlights van de stad “la Ciudad de las Artes y las Ciencias, de Stad van Kunst en Wetenschap”. Wanneer je op Valencia vliegt, kun je deze prachtige stad in een stad al zien liggen vanuit het vliegtuig. Deze dag is een zeer afwisselende dag met natuur, stad en cultuur.


 
Paella & Playa - 17 mei

De route Paella & Playa loopt door het Albufera Natural Park. Dit natuurpark wordt omschreven als een stedelijke oase die wordt omgeven door rijstvelden en bossen. Dit is ook de plek waar paella zijn oorsprong vindt. Daarna loopt je door de duinen en langs het strand terug in de richting van Valencia, met de finish in Pinedo. Gedurende deze route zijn er deels verharde wandelpaden en deels zandpaden. 

 
 
 

Olocau & Olivas - 18 mei
De route Olocau & Olivas start in het dorpje Olocau en zal volledig in het Serra Calderona Natural Park zijn. Een van de natuurkundige verschijnselen in het gebied zijn het rode zandsteen. Qua bomen zijn hier vooral dennen te vinden. Er zijn ontzettend veel verschillende vogels te spotten.  Deze dag zal er ook aardig wat hoogteverschil zijn gedurende de route, wat zorgt voor erg mooie uitzichten over de regio Valencia. De gehele route bestaat uit onverharde paden met losse stenen. Stevige wandelschoenen met goed profiel zullen hier nodig zijn.

 
 
 
Horchata & Harbours - 19 mei 

De route Horchata & Harbours een mix van het agricultuur gebied rondom de stad waar de horchata vandaan komt. Ook komt deze route door Port Saplaya, een klein visserdorpje dat door sommigen gezien wordt als 'klein Venetië'. Verder loop je langs het strand en de mooie boulevard van Valencia. Deze route zal eindigen bij de haven van Valencia waar een feestelijke afsluiting plaats zal vinden.


 
 
 
 
Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren